Cornuri cu gem de prune

Reteta culinara Cornuri cu gem de prune din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornuri cu gem de prune

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu gem de prune

 

Comanda serioasa de la mama, spunea ca vrea sa manance niste cornuri cu dulceata de prune, sa fie in necaz de diabet, ca tot nu are voie. Așa că m-am trezit dimineața devreme ca să ajung la ea încă caldă.

A luat 550 g faina 7 g drojdie uscată 150 ml lapte 3,5% grăsime 3 ouă mai mici sau 2 mari 100 g unt cu 82% grăsime 100 g zahăr esență de vanilie coaja de lamaie Umplere dulceata de prune - productie proprie Pt. uns gălbenuș de ou

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Aluat: Am cernut 500 g de faina intr-un bol, am adaugat drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, sare si coaja de lamaie am amestecat bine cu telul. Am pus laptele impreuna cu untul sa il incalzeasca, untul trebuie sa se topeasca, amestecul trebuie sa fie cald si nu fierbinte asa ca am lasat sa se raceasca apoi l-am amestecat cu ouale. Am încorporat amestecul obținut în făină, pentru că mai avea nevoie de făină, am adăugat restul de 50 de grame. Am framantat bine cam 30 de minute, apoi am asezat aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperit cu folie alimentara si am lasat la dospit aproximativ 1 ora la loc cald. Dupa ce a crescut am intins o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 30 cm si am taiat foaia in 8, am pus dulceata de prune pe fiecare triunghi si am rulat, am asezat coarnele in tava, le-am mai lasat 10 minute la crescut. apoi le-am uns cu galbenus de ou. Am procedat la fel cu restul de aluat. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade si am pus tava de copt, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos.

Ingrediente Cornuri cu gem de prune

Aluat

550 g faina

7 g drojdie uscata

150 ml lapte 3,5% grasime

3 oua mai mici sau 2 mari

100 g unt cu 82% grasime

100 g zahar

esenta de vanile

coaja de lamaie

Umplutura

gem de prune - productie proprie

Pt. uns

galbenus de ou

Categorii