Cornuri cu gem si miez de nuca

Reteta culinara Cornuri cu gem si miez de nuca din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Cornuri cu gem si miez de nuca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu gem si miez de nuca

 

Azi mi-am propus sa fac doi cozonaci, dar cu gandul la pachetul lui Costel am schimbat planul si-am pregatit niste cornuri pufoase, cu gem de prune si miez de nuca.

Ingrediente Cornuri cu gem si miez de nuca

Aluat :

6 oua

120 g unt

260 g zahar

300 ml lapte

1,1 kg faina

1/2 lingurita sare

coaja de la o lamaie

1 pachet drojdie uscata Dr.'Oetker

Umplutura:

1 borcan mare cu gem de prune ( 800 g )

300 g miez de nuca

100 g nuca de cocos ( daca gemul este mai moale )

o fiola cu esenta de vanilie

Pentru uns:

1 ou

o lingura de zahar tos

Categorii