Cornuri cu marmelada
Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase si cu ingrediente la indemana si sa fie si cu gem sau marmelada, ca de, asta era prin camara…Sunt extrem de pufoase si delicioase! le recomand cu mana pe inima!
Instructiuni de preparare Cornuri cu marmelada
Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent. Intr-un castron mai incapator, punem 600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul, oul, laptele, sarea, zaharul si untura si framantam cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam cate o lingura. Aluatul trebuie sa fie usor de manevrat si nelipicios. Eu am pus 600 de gr la inceput apoi am mai adaugat vreo 3 linguri de faina (depinde cat de uscata este faina) si depinde si de cat de mare este lingura cu care ati masurat untura. Acoperim castronul cu un prosop si il punem intr-un loc ferit de curent sa creasca. Cand si-a dublat volumul, imapartim coca in doua si formam cate o bila. Intindem aluatul in forma de cerc pe blatul pudrat cu faina. Vom taia aprox. 12 raze. Eu am taiat intai in 4 apoi fiecare sfert l-am taiat in 3, si asa mi-au iesit 24 de cornuri destul de babane :-). Pe fiecare raza punem cate o bucatica de marmelada sau magiun (orice gem care este mai tare), le rulam de la baza spre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180ºC si le coacem pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca! Sunt deliciose si pufoase!
http://retetepapabun.ro/
Ingrediente Cornuri cu marmelada
Pentru 24 de cornuri:
Aluat:
600-700 gr faina
200 gr iaurt
100 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita sare
25 gr drojdie proaspata (sau 7 gr drojdie uscata)
4 linguri untura
1 ou