Cornuri cu ouzo si stafide

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu ouzo si stafide

Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru, pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un vas adanc, bateti impreuna uleiul, zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat, amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie. Punem peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste cealalalta compozitie, framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Apoi adaugam stafidele si amestecam usor. Pe o suprafata pudrata cu faina, ungem mainile cu ulei si întindem aluatul cu facaletul. Dati cornurilor ce forma doriti. Batem oul cu apa minerala si ungem cornurile, apoi presaram susan. Punem hartie de copt in tava si puneti cornurile pe care le coacem la 170 de grade C, pentru 30 de minute. Pofta buna!

Ingrediente Cornuri cu ouzo si stafide

1/2 cana ulei de masline

1 cana zahar brun

2 oua -1 ou pentru un

1 cana ouzo/ sau tipouro

1/2 lingurita anason

1/2 lingurita coriandru

zeama de lamaie

5 + 1/2 cani faina alba

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

150 gr stafide

100 gr susan

2 linguri apa minerala pentru un

Categorii