Cornuri de brutar- reteta de la laura laurentiu

Instructiuni de preparare Cornuri de brutar- reteta de la laura laurentiu
Framantam aluatul si il lasam la crescut. Facut in masina de paine. Cand aluatul a crescut, il taiem in 2 bucati; cele 2 bucati le taiem in alte 10-12 bucati mai mici,fiecare.
Fiecare bucata mica o intindem cu degetele cu putin ulei in forma de cerc. O rulam si o rasucim ca pe un melc, innodand-o. La fel procedam cu toate bucatele de aluat.
Luam apoi prima bucata si o intindem, cu ajutorul unui sucitor, in forma de oval. Apoi intindem mai bine unul din capete, pana capata o forma elipsoidala.
Rasucim de la baza spre varf, pana obtinem un corn. Il asezam in tava si il ungem cu oul batut cu putin ulei. Il presaram cu putina sare kosher.
Cand tava e pregatita cu cornurile unse cu ou, le dam la cuptor la 400F(conv.).
Ingrediente Cornuri de brutar- reteta de la laura laurentiu
600ml apa calduta
1ou
1kg faina
8 linguri ulei
2 linguri zahar
2 lingurite sare
50 g drojdie proaspata/2 lingurite drojdie uscata
1 galbenus de ou
1-2 linguri ulei