Cornuri dulci pufoase

Reteta culinara Cornuri dulci pufoase din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornuri dulci pufoase

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri dulci pufoase

 

Am luat această rețetă de pe canalul de YouTube Vinastar Channel. Este o rețetă foarte ușoară , iar rezultatul este gustos și pufos.

115 g lapte condensat 180 ml lapte călduț 12 g drojdie proaspătă ( sau 2 lingurițe drojdie uscată) 355 g făină cernută 30 g unt moale 1/2 linguriță sare lapte+miere pentru uns

Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia.

Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută .

Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele.

Se pun untul moale și sarea și se frământă un aluat nelipicios .

Se lasă la odihnit 3 minute, după care se mai frământă timp de 5 minute.

Obținem un aluat catifelat, pe care îl lăsăm la crescut timp de 1 ora .

Se împarte aluatul în 8 bucăți pe care le formăm biluțe și le lăsăm la crescut 10 minute.

Fiecare biluță se întinde cu sucitorul în foaie subțire, apoi se pliază din ambele părți spre mijoc, după care marginile se lipesc bine, astfel obținând un rulou .

Ruloul se întinde din nou , de data asta sub formă de triunghi, apoi rulam formând cornul.

Se formează toate cornurile, apoi se lasă la crescut pentru încă 1 oră .

Se ung cu lapte și se coc la 180 grade , căldură sus/jos, 25 de minute.

La final se ung din nou cu unt topit amestecat cu miere.

Pentru varianta sărată, se adaugă 2 lingurițe de sare și se ung când sunt gata doar cu unt topit .

Poftă bună!

Ingrediente Cornuri dulci pufoase

115 g lapte condensat

180 ml lapte călduț

12 g drojdie proaspătă ( sau 2 lingurițe drojdie uscată)

355 g făină cernută

30 g unt moale

1/2 linguriță sare

lapte+miere pentru uns

Categorii