Cornuri pufoase cu mac
Reteta culinara Cornuri pufoase cu mac din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornuri pufoase cu mac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cornuri pufoase cu mac
Din categoria ''aluaturi de casa'' am prestat niste cornuri delicioase si pufoase. M-am inspirat de la bucataras Miuta.
INGREDIENTE
Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc. Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul, se lasa sa se tempereze, sa devina caldut nu trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se amesteca bine pana se dizolva, apoi se toarna totul in castronul cu faina se amesteca cu putina faina. Se lasa sa creasca 20 min, apoi se adauga oul, sarea, zaharul vanilat si se omogenizeaza bine ingredientele, se adauga si uleiul si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop si se lasa la crescut cca 1 ora. Atentie in bucatarie trebuie sa fie cald, iar ingredientele sa fie la temperatura camerei. Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 12 bile aproximativ egale, eu am cantarit aluatul 980 g si mi-au iesit bilutele la cca 81,5 g fiecare. Intindem fiecare bila in parte si apoi intindem untul moale ( cca 8 g pentru fiecare bila de aluat), dupa ce am intins untul rulam cat mai strans si formam cornul. Procedam la fel pana terminam toate bilele, asezam in tava cornurile formate si le mai lasam sa creasca 20 min, apoi le ungem cu ou si presaram cu mac. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos. Am mancat doua pe nerasuflate imediat ce le-am scos din cuptor, mirosea dumnezeieste in bucatarie, un deliciu de cornuri aromate si pufoase.
Ingrediente Cornuri pufoase cu mac
500 g faina
260 ml lapte
25 g drojdie proaspata
2 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 ou
50 g unt cu 82% grasime
un praf de sare
2 linguri ulei
100 g unt cu 82% grasime pentru uns
mac
1 ou pentru uns cornurile deasupra