Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

Reteta culinara Cornuri pufoase cu magiun si nuci - usoara si gustoasa din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

 

Cornuri pufoase si delicioase cu magiun si nuci! Aceasta reteta usoara este ideala pentru a obtine cornuri aurii si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustarile dulci. Incearca acum aceasta combinatie savuroasa! Pentru aceste Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, unt, lapte, oua, magiun si nuci.

Ingrediente Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa: aluat: 500 g faina 250 ml lapte caldut 100 g zahar 100 g unt topit 2 oua 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata 1 lingurita sare coaja rasa de la o lamaie (optional) 1 lingurita extract de vanilie (optional) umplutura: 200 g magiun 200 g nuci, tocate grosier In plus: 1 ou batut (pentru uns) zahar pudra (pentru decor, optional)

Cum se prepara Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, adauga faina, zaharul ramas si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia activata, restul de lapte, ouale, untul topit, coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca bine ingredientele si framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si nelipicios. Poti folosi un mixer cu carlig pentru aluat pentru aceasta etapa.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si framanta-l usor pentru a scoate aerul.

Imparte aluatul in doua parti egale. Intinde fiecare parte intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Taie fiecare cerc in 8 triunghiuri egale.

Pune o lingurita de magiun si cateva bucati de nuci la baza fiecarui triunghi. Ruleaza triunghiurile de la baza lata spre varf pentru a forma cornuri.

Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele pentru a creste.

Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le sa creasca inca 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 180°C.

Unge cornurile cu oul batut si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin aurii.

Scoate cornurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Daca doresti, presara zahar pudra peste cornurile racite inainte de a le servi.

Ingrediente Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

Ingrediente Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

aluat:

500 g faina

250 ml lapte caldut

100 g zahar

100 g unt topit

2 oua

25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata

1 lingurita sare

coaja rasa de la o lamaie (optional)

1 lingurita extract de vanilie (optional)

umplutura:

200 g magiun

200 g nuci, tocate grosier

In plus:

1 ou batut (pentru uns)

zahar pudra (pentru decor, optional)

Categorii