Coronita festiva(mediu)

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Coronita festiva(mediu)

Se cerne faina intr-un bol,se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei,ouale,sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plast5ic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.

In uleiul incins calim ceapa maruntita ,ardeiul feliat subtire,morvovul dat prin razatoarea cea mai mica`,ciupercile curatate si feliate,usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata ,amestecand usor pana isi schimba culoarea.Se potriveste gustul de sare,piper si se condimenteaza apoi o dam la racit.Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.

Din aluatul dat la rece,oprim cca un sfert din el,restul il intindem cu un sucitor,intr-o foaie nu foarte subtire,cca 3-4 mm.Pe mijlocul foii intinse,intindem uplutura de carne,pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt,apoi rulam usor.Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena,uns cu putin unt,incercand sa unim capetele intre ele.

Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme(stelute,brazi,inimioare,clopotei,frunze,etc),pe care le asezam pe ruloul umplut.Dam vasul la cuptor,la foc potrtivit,cca 20 min,apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min.Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.

Ingrediente Coronita festiva(mediu)

Cantitati aluat;(CCA 12 PORTII)

500 g faina,

200 g unt,

2 linguri iart sau apa minerala,

2 oua,

un praf de sare,seminte de susan,

un ou pentru uns

Cantitati umplutura;

cca 700 g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan,

400 g ciuperci,

0 ceapa mare,

4-5 catei de usturoi,

un ardei gras rosu,

un morcov,sare,piper,condimente amestec(cimbrisor,dafin,oregano,anason,coriandru,busuioc)

o legatura patrunjel verde,

3 morvovi fierti in apa cu sare,

cca 50 ml ulei,2 oua

Categorii