Covrigei insiropati

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac . Pentru masina de paine , puneti cantitatie de mai sus in ordinea in care sunt scrise , setati masina pe programu 8 si lasati-o sa-si faca tot programul de framantare .Mai lasati in masina 15 minute sa creasca , rasturnati -l pe planseta usor infainata ,modelati covrigeii (luati in mana cat o mingiuta o rotunjiti si la mijloc introduceti degetul mare , modelati formand un covrig ). Eu ca sa-si pastreze forma ia-m pus pe formele de tarte unse pe dinafara si apoi in tava , pe hartie de copt . Ii mai lasati 15 minute sa creasca, ungeti cu apa in care s-a dizolvat o lngurita de zahar si ii puneti la cuptorul preincalzit la foc mic 20 minute .In acest timp faceti siropul. Aluatul manual Faina cernuta ,la mijloc se face loc unde se pune drojdia dizolvata cu putina apa si putin zahar ,se acopera cu faina si se lasa 15 minute ,apoi se adauga apa calduta ,in care am dizolvat sarea ,zaharul si apoi am pus si uleiul , astfel tot acest amestec se pune peste faina si se framanta timp de 25 -30 minute . Se lasa la crescut 15 minute (pana isi dubleaza volumul ) si urmati pasii de mai sus ,pentru formarea covrigeiilor si coacere . Siropul Apa rece cu zaharul se pune la fiert pana se obtine un sirop mai fluid , la final se adauga aromele . Covigeii dupa ce se scot din cuptor , se lasa cateva minute sa se racoreasca si se scufunda in siropul clocotit 15-20 secunde , se scot pe platou , se ung cu miere (daca doriti puteti sa-i pesarati cu nuca macinata )

Ingrediente Covrigei insiropati

Aluat

Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie.

Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml)

Ulei 5 linguri ( 50 ml.)

Zahar 2 linguri (40 gr.)

Sare 1 lingurita (5 gr)

Faina 500 gr.

Drojdie proaspata 20 gr.

Sirop

Apa 1 litru

Zahar 500 gr.

Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )

Categorii