Covrigi cu dovleac

Reteta culinara Covrigi cu dovleac din categoria Dulciuri. Cum sa faci Covrigi cu dovleac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi cu dovleac

 

Rețete de suflet

A luat 600 g faina 100 g unt 250 ml lapte cald 25 g drojdie proaspata 100 g zahăr coaja de lamaie esență de vanilie 1 praf de sare Umplere 1 plăcintă cu dovleac 8 linguri de zahar 1 lingurita scortisoara esenta de rom Uns 1 galbenus 2 linguri lapte

Curățăm dovleacul și îl curățăm de coajă.

Adaugam zaharul si dovleacul intr-o cratita si punem pe foc, amestecand din cand in cand pana se inmoaie, stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.

Cand s-a racit l-am amestecat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.

Aluatul-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc si adaugam laptele amestecat cu untul topit, drojdia dizolvata cu putina apa calduta.

Se framanta un aluat omogen si nelipicios.

Se acopera cu folie si se lasa pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata cam 0,5 grosime, taiati dreptunghiuri si ungem cu dovleac, ruland cat mai strans.

Taiem fiecare rulada in 2 dar lasam un capat netaiat. Impletim cele 2 fasii impreuna, formand covrigul unind capatul.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati aproximativ 10 minute.

Le ungem cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Covrigi cu dovleac

Aluat

600 g faina

100 g unt

250 ml lapte caldut

25 g drojdie proaspata

100 g zahar

coaja de lamaie

esenta de vanilie

1 praf de sare

Umplutura

1 dovleac placintar

8 linguri zahar

1 lingurita scortisoara

esenta de rom

Uns

1 galbenus

2 linguri lapte

Categorii