Covrigi cu dovleac
Reteta culinara Covrigi cu dovleac din categoria Dulciuri. Cum sa faci Covrigi cu dovleac
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Covrigi cu dovleac
Rețete de suflet
A luat 600 g faina 100 g unt 250 ml lapte cald 25 g drojdie proaspata 100 g zahăr coaja de lamaie esență de vanilie 1 praf de sare Umplere 1 plăcintă cu dovleac 8 linguri de zahar 1 lingurita scortisoara esenta de rom Uns 1 galbenus 2 linguri lapteCurățăm dovleacul și îl curățăm de coajă.
Adaugam zaharul si dovleacul intr-o cratita si punem pe foc, amestecand din cand in cand pana se inmoaie, stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.
Cand s-a racit l-am amestecat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Aluatul-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc si adaugam laptele amestecat cu untul topit, drojdia dizolvata cu putina apa calduta.
Se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Se acopera cu folie si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainata cam 0,5 grosime, taiati dreptunghiuri si ungem cu dovleac, ruland cat mai strans.
Taiem fiecare rulada in 2 dar lasam un capat netaiat. Impletim cele 2 fasii impreuna, formand covrigul unind capatul.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati aproximativ 10 minute.
Le ungem cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Ingrediente Covrigi cu dovleac
Aluat
600 g faina
100 g unt
250 ml lapte caldut
25 g drojdie proaspata
100 g zahar
coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 praf de sare
Umplutura
1 dovleac placintar
8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
esenta de rom
Uns
1 galbenus
2 linguri lapte