COVRIGI POLONEZI

Reteta culinara COVRIGI POLONEZI din categoria Dulciuri. Cum sa faci COVRIGI POLONEZI

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare COVRIGI POLONEZI

Pentru aluat: - 500g faina; - 200ml lapte; - 100g zahat; - 100g unt topit +30g unt topit (pentru uns aluatul) - 20g drojdie proaspata; - zahar vanilinat, coaja de lamaie, esente; - Un praf de sare; Pentru sirop: - 100ml apa; - 100g miere; - 50g zahar; - sucul de la o portocala; - un baton de scortisoara.

1.   Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

2.   Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

3.   Laptele se incalzeste cu zaharul.

4.   Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, untul topit esenta si coaja de lamaie.

5.   Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica si nu mai e lipicioasa.

6.   Aluatul se lasa la dospit pentru 40min, apoi se intinde si se unge cu restul de unt topit.

7.   Se impatureste in 3, apoi pe jumatate si se intinde din nou, nu foarte subtire.

Ingrediente COVRIGI POLONEZI

Pentru aluat: - 500g faina; - 200ml lapte; - 100g zahat; - 100g unt topit +30g unt topit (pentru uns aluatul) - 20g drojdie proaspata; - zahar vanilinat, coaja de lamaie, esente; - Un praf de sare; Pentru sirop: - 100ml apa; - 100g miere; - 50g zahar; - sucul de la o portocala; - un baton de scortisoara.

Pentru aluat:

Pentru sirop:

Categorii