Covrigi polonezi

Reteta culinara Covrigi polonezi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Covrigi polonezi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi polonezi

 

Eu nu prea eram prietenă cu aluaturile dospite, dar de-o vreme am început să mă împrietenesc cu ele. Imi place să le frământ, îmi place cum cresc cuminţi în cuptor. Ca să nu mai pomenesc cât de bună şi sănătoasă e pâinea făcută în casă. De data aceasta am ales să pregătesc aceşti covrigi polonezi, pufoşi, însiropaţi. Am ales varianta pegatită de Ancuţa pentru ca nu sunt nici prea dulci, sunt exact cum ne plac nouă.

Ingrediente Covrigi polonezi

Ingrediente aluat covrigi:

550 g faina

100 g unt topit

75 g zahar

25 g drojdie proaspata

250 ml lapte calduţ

1/2 lingurita sare

Vanilie

Coaja de lamâie

Pentru uns foaia:

50 g unt moale

1 lingura zahar pudra

Pentru uns deasupra:

1 galbenus de ou

Puţin lapte

Ingrediente sirop:

3 linguri miere de albine

100 ml apa

Zeama de lamâie

Categorii