Covrigi polonezi
Reteta culinara Covrigi polonezi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Covrigi polonezi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Covrigi polonezi
Eu nu prea eram prietenă cu aluaturile dospite, dar de-o vreme am început să mă împrietenesc cu ele. Imi place să le frământ, îmi place cum cresc cuminţi în cuptor. Ca să nu mai pomenesc cât de bună şi sănătoasă e pâinea făcută în casă. De data aceasta am ales să pregătesc aceşti covrigi polonezi, pufoşi, însiropaţi. Am ales varianta pegatită de Ancuţa pentru ca nu sunt nici prea dulci, sunt exact cum ne plac nouă.
Ingrediente Covrigi polonezi
Ingrediente aluat covrigi:
550 g faina
100 g unt topit
75 g zahar
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte calduţ
1/2 lingurita sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru uns foaia:
50 g unt moale
1 lingura zahar pudra
Pentru uns deasupra:
1 galbenus de ou
Puţin lapte
Ingrediente sirop:
3 linguri miere de albine
100 ml apa
Zeama de lamâie