Covrigi polonezi
Reteta culinara Covrigi polonezi din categoria Dulciuri. Cum sa faci Covrigi polonezi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Covrigi polonezi
Am ajuns si ziua asta, sa fac covrigi polonezi. Ii vanez de mult asa ca era timpul sa pun reteta in practica. Ies minunti, grozavi, doar ca eu fiind mai neindemanatica cu impletiturile (mai bine zis am doua maini stangi :D), fiind si unsa foaia cu unt, parca imi alunecau fasiile de aluat printre degete. Dar am dus cu bine, pana la capat, manevrarea lor. Sa faceti si voi, sa ii mancati calzi, ca sunt prea, prea buni!
Ingrediente Covrigi polonezi
Pentru aluat: 550 gr faina 10 gr drojdie uscat 75 gr zahar 250 ml lapte 100 gr unt 2 lingurite vanilie coaja rasa de lamaie un praf de sare Pentru uns foile: 50 gr unt 1 lingura zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie Pentru uns covrigii: 1 galbnenus 2-3 linguri lapte Pentru sirop: 3 linguri miere 100 ml apa
550 gr faina
10 gr drojdie uscat
75 gr zahar
250 ml lapte
100 gr unt
2 lingurite vanilie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
50 gr unt
1 lingura zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
1 galbnenus
2-3 linguri lapte
3 linguri miere
100 ml apa