Cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate
Reteta culinara Cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate
"Bunatati pentru Craciun" Anul acesta mi-am dorit un cozonac putin altfel decat cel clasic pentru sarbatori! De mult imi statea gandul la un cozonac in forma de coronita. Modelul nu a iesit asa perfect cum mi l-am imaginat, insa mi-a placut mult gustul lui: crema de nuca cu mult rom, dar si fructe uscate din belsug...Am savurat fiecare bucatica, la cafea, iar unii chiar cu o cana de lapte cald! Este un cozonac grozav!
INGREDIENTE
Ingrediente Cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate
Aluat: 500 gr faina 240 ml lapte 2 galbenusuri 120 gr zahar brut 7 gr drojdie uscata 20 ml ulei de cocos 40 gr unt vanilie coaja rasa de portocala un praf de sare Umplutura: 100 gr nuca macinata 3 linguri zahar brut 2 albusuri 2 linguri karob merisoare stafide mix de fructe uscate coaja de portocala confiata cateva migdale 3 lingurite esenta de rom zahar pudra
500 gr faina
240 ml lapte
2 galbenusuri
120 gr zahar brut
7 gr drojdie uscata
20 ml ulei de cocos
40 gr unt
vanilie
coaja rasa de portocala
un praf de sare
100 gr nuca macinata
3 linguri zahar brut
2 albusuri
2 linguri karob
merisoare
stafide
mix de fructe uscate
coaja de portocala confiata
cateva migdale
3 lingurite esenta de rom
zahar pudra