Cozonac cu 8 oua

Reteta culinara Cozonac cu 8 oua din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu 8 oua

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu 8 oua

 

E pe lista si cea cu 20 de oua sau 40 de oua, sa vad prin ce cuib pot aduna o multime de oua;))))))))))))))))))))). Astăzi, pentru că a turnat-o cu o cisternă, s-a dus să facă foc în bucătărie și a frământat nuca de cocos cu 8 ouă.

1 kg de făină Gyermelyi 8 gălbenușuri 250 g zahăr 350 ml lapte cu 3,5% grăsime 150 g unt cu 82% grăsime 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata sare coaja de lamaie Umplere 8 albusuri 150 g zahăr un vârf de cuțit de sare 300 g nuci prajite si macinate rahat tăiat în cuburi Pentru uns si presarat deasupra 1 sau zahar brun Mac

Am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa incep sa framant, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron mare. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat bine, apoi am adaugat o lingura de faina, diluata cu putin lapte caldut si am lasat sa creasca aproximativ 15 minute. Am pus untul si uleiul pe foc, pana s-a topit untul, il lasam sa se raceasca. Am amestecat bine galbenusurile cu zaharul cu un tel, peste restul de lapte am pus coaja de lamaie si am incalzit putin laptele turnam jumatate din lapte peste drojdie iar restul peste galbenusuri. Am amestecat galbenusurile cu laptele, apoi am adaugat maiaua. Am presarat putina sare peste faina, apoi am adaugat amestecul de mai sus. Am inceput sa framant cu mainile pana am obtinut un aluat omogen, apoi am adaugat unt si ulei topit si l-am incorporat in aluat, am framantat 30 de minute apoi am trântit aluatul de 69 de ori (e anul nasterii, asa am ajuns sa-l trântesc de 69 de ori;) ))))) ) dupa care am mai framantat inca 20 de minute si din nou am trântit aluatul de masa de 69 de ori. Cand am apasat cu degetul, aluatul a revenit imediat la forma initiala. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat sa creasca aproximativ 2 ore si 30 de minute. După ce a crescut, am împărțit aluatul în două, o parte mai mică pentru o tavă mică de tort și o parte mai mare pentru o formă de tort cu interiorul gol. )))))))) dupa care am mai framantat inca 20 de minute si din nou am trântit aluatul de masa de 69 de ori. Cand am apasat cu degetul, aluatul a revenit imediat la forma initiala. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat sa creasca aproximativ 2 ore si 30 de minute. După ce a crescut, am împărțit aluatul în două, o parte mai mică pentru o tavă mică de tort și o parte mai mare pentru o formă de tort cu interiorul gol. )))))))) dupa care am mai framantat inca 20 de minute si din nou am trântit aluatul de masa de 69 de ori. Cand am apasat cu degetul, aluatul a revenit imediat la forma initiala. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat sa creasca aproximativ 2 ore si 30 de minute. După ce a crescut, am împărțit aluatul în două, o parte mai mică pentru o tavă mică de tort și o parte mai mare pentru o formă de tort cu interiorul gol. )))))))) dupa care am mai framantat inca 20 de minute si din nou am trântit aluatul de masa de 69 de ori. Cand am apasat cu degetul, aluatul a revenit imediat la forma initiala. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat sa creasca aproximativ 2 ore si 30 de minute. După ce a crescut, am împărțit aluatul în două, o parte mai mică pentru o tavă mică de tort și o parte mai mare pentru o formă de tort cu interiorul gol. )))))))) dupa care am mai framantat inca 20 de minute si din nou am trântit aluatul de masa de 69 de ori. Cand am apasat cu degetul, aluatul a revenit imediat la forma initiala. Am acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat sa creasca aproximativ 2 ore si 30 de minute. După ce a crescut, am împărțit aluatul în două, o parte mai mică pentru o tavă mică de tort și o parte mai mare pentru o formă de tort cu interiorul gol.

Umplutura: Am amestecat albusurile cu un praf de sare, nu prea multa, am adaugat zaharul si am mixat inca 5 minute, apoi am adaugat nuca si cacao si am amestecat. Am tăiat rahatul în cuburi mici.

Am tapetat tavile cu hartie de copt, apoi am impartit bucata mai mica de aluat in doua, am intins cele doua bucati peste care am pus umplutura de nuca si rahat. Am format prajitura si am pus-o in tava mica. Am procedat la fel cu bucata mai mare de aluat. Am mai lasat 20 de minute la dospit apoi am uns cu un ou bine batut si am presarat zahar brun si mac. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cand au inceput sa se rumeneasca, am pus deasupra o hartie de copt ca sa nu se arda suprafata prajiturii. Sunt gata când trec testul cu scobitoarea. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Nu am răbdare și bineînțeles că am spart prăjitura și am mâncat o bucată atât de fierbinte.

Ingrediente Cozonac cu 8 oua

1 kg faina Gyermelyi

8 galbenusuri

250 g zahar

350 ml lapte cu 3,5 % grasime

150 g unt cu 82% grasime

100 ml ulei

50 g drojdie proaspata

sare

coaja de lamaie

Umplutura

8 albusuri

150 g zahar

un praf de sare

300 g nuci prajite si macinate

rahat taiat cubulete

Pentru uns si presarat deasupra

1 ou

zahar brun

mac

Categorii