Cozonac cu aluat oparit

Reteta culinara Cozonac cu aluat oparit din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu aluat oparit

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu aluat oparit

 

     Cozonac am inceput sa fac acum vreo 11 ani. Nu credeam ca sunt in stare de asa ceva. Mi se parea cea mai complicata reteta. Mi-am luat inima-n dinti si am preparat doar unul, de proba. Cand am vazut cum a iesit si mai ales cand am primit ok-ul din partea familiei, am prins curaj. Acum fac de cateva ori pe an, nu numai de sarbatori.

Ingrediente Cozonac cu aluat oparit

1 kg faina(bine ar fi daca aveti faina Manitoba)

8 galbenusuri+1 galbenus pentru uns

300-350 g zahar

200 g unt gras, moale, taiat cubulete

2 pliculete drojdie uscata sau 50 g drojdie proaspata

500 ml lapte

1 varf lingurita sare

2 pliculete zahar vanilinat

coaja de lamaie si portocala

1/2 pahar cu lapte

50 g unt

1 pliculet zahar vanilat

200 g zahar

250 g nuca macinata

cacao

1-2 linguri cu pesmet(optional)

Categorii