Cozonac cu aluat oparit

Reteta culinara Cozonac cu aluat oparit din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu aluat oparit
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac cu aluat oparit
Mi-a placut reteta postata de Nadia (bucataras Nadyne), treaba sta in felul urmator...mie nu mi-au iesit asa frumosi, ca eu ma incapatanez sa pun multa umplutura....dar sunt foarte buni, am mancat si din aluatul crud, asa de bun este...cu siguranta daca nu plusam cu umplutura imi ieseau mai crescuti si pufosi, n-au ramas nemancati.....
Ingrediente Cozonac cu aluat oparit
1 kg faina
8 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns
300 g zahar
500 ml lapte
200 g unt gras
50 g drojdie proaspata
un varf lingurita cu sare
2 pliculete zahar vanilat
coaja lamaie si clemetine sau portocala
Umplutura:
1/2 pahar cu lapte
50 g unt
200 g zahar
2-3 linguri cacao
250 g nucamacinata
bucatele de rahat ( optional)
stafide( optional)