Cozonac cu aluat oparit

Reteta culinara Cozonac cu aluat oparit din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu aluat oparit

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu aluat oparit

 

Mi-a placut reteta postata de Nadia (bucataras Nadyne), treaba sta in felul urmator...mie nu mi-au iesit asa frumosi, ca eu ma incapatanez sa pun multa umplutura....dar sunt foarte buni, am mancat si din aluatul crud, asa de bun este...cu siguranta daca nu plusam cu umplutura imi ieseau mai crescuti si pufosi, n-au ramas nemancati.....

Ingrediente Cozonac cu aluat oparit

1 kg faina

8 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns

300 g zahar

500 ml lapte

200 g unt gras

50 g drojdie proaspata

un varf lingurita cu sare

2 pliculete zahar vanilat

coaja lamaie si clemetine sau portocala

Umplutura:

1/2 pahar cu lapte

50 g unt

200 g zahar

2-3 linguri cacao

250 g nucamacinata

bucatele de rahat ( optional)

stafide( optional)

Categorii