Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Reteta culinara Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Retete de Pasti Ador cozonacul cu aluat oparit. Se mentine proaspat si pufos mai multe zile. Iar umplutura de albusuri si nuci il face si mai delicios. In afara de asta putem spune ca este si economic deoarece dintr-un kilogram ies 4 cozonaci, nu 2 cum ies in mod obisnuit.
Ingrediente Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Coca: 1 kg faina alba 150 gr zahar 200 gr unt 50 gr drojdie 500 ml lapte 8 galbenusuri 2 linguri ulei+pentru uns blatul de lucru o lingura coaja de portocala si amaie 1 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns Umplutura: 8 albusuri 400 gr zahar un praf de sare 300 gr nuci macinate 1 lingura rom 1 lingura cacao neagra
1 kg faina alba
150 gr zahar
200 gr unt
50 gr drojdie
500 ml lapte
8 galbenusuri
2 linguri ulei+pentru uns blatul de lucru
o lingura coaja de portocala si amaie
1 lingurita sare
1 plic zahar vanilat
1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
8 albusuri
400 gr zahar
un praf de sare
300 gr nuci macinate
1 lingura rom
1 lingura cacao neagra