Cozonac cu martipan
Instructiuni de preparare Cozonac cu martipan
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca nu aveti masina de paine framantati un aluat cu mana. Il lasati o ora la dospit, la loc cald. La mine, la masina de paine, in jumatate de ora aluatul a crescut.
Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun.
Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul.
Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC.
Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.
Ingrediente Cozonac cu martipan
Pentru aluat:
350 g faina
60 g zahar
150 ml lapte
1 ou
15 g drojdie proaspata
coaja de lamaie rasa, vanilie
1/2 lingurita sare
50 g unt topit
Pentru umplutura:
1 baton martipana, cca. 200 g
Pentru uns:
1 galbenus + 1 lingura lapte
migdale feliute