Cozonac cu martipan

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu martipan

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca nu aveti masina de paine framantati un aluat cu mana. Il lasati o ora la dospit, la loc cald. La mine, la masina de paine, in jumatate de ora aluatul a crescut.

Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun.

Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul.

Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC.

Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.

Ingrediente Cozonac cu martipan

Pentru aluat:

350 g faina

60 g zahar

150 ml lapte

1 ou

15 g drojdie proaspata

coaja de lamaie rasa, vanilie

1/2 lingurita sare

50 g unt topit

Pentru umplutura:

1 baton martipana, cca. 200 g

Pentru uns:

1 galbenus + 1 lingura lapte

migdale feliute

Categorii