Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald. Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica. Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata. Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam. Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2. Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4. Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min. Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.

Ingrediente Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Aluat

1 kg faina

300 ml lapte

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 plic drojdie uscata

200 ml ulei

4 galbenusuri

coaja de portocala

coaja de lamaie

1 varf cutit sare

esenta de vanilie

Umplutura

5 albusui

100 zahar

3 plicuri zahar vanilat

50 g nuca macinata

30 g cacao

100 g nuca tocata grosier

20 g pesmet

esenta de rom

un praf de sare

optional-rahat

Un

1 galbenu

1 lingura lapte

mac

Categorii