Cozonac cu zahar caramelizat
Reteta culinara Cozonac cu zahar caramelizat din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu zahar caramelizat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac cu zahar caramelizat
Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si cum eu nu prea respect intocmai o reteta, nu am putut sa-l denumesc Rosenkranz, ca apoi ar navali haterii si si-ar satisface rautatile cu reteta mea :))))))))) Pot sa va spun ca a iesit o nebunie de cozonac. Iar din cantitatile pe care le voi prezenta, au rezultat doi cozonaci, pe unul l-am caramelizat, iar pe celalalt l-am lasat simplu.
Ingrediente Cozonac cu zahar caramelizat
Pentru aluat:
4 galbenusuri de ou
400 ml lapte
150 gr smantana
150 ml ulei
200 gr zahar
2 lingurite esenta de rom
1250 gr faina
50 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
Pentru caramel:
5 linguri zahar
Pentru umplutura nr. 1:
3 mere acrisoare
1 lingura zahar
1 lingurita scortisoara
2 piscoturi Savoiardi
Pentru umplutura nr. 2:
5 albusuri de ou
5 linguri zahar
150 gr nuca
2 linguri cacao
1 varf cutit sare
Pentru uns al doilea cozonac:
1 galbenus de ou
1/2 lingurita lapte