Cozonac cu zahar caramelizat

Reteta culinara Cozonac cu zahar caramelizat din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac cu zahar caramelizat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu zahar caramelizat

 

Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si cum eu nu prea respect intocmai o reteta, nu am putut sa-l denumesc Rosenkranz, ca apoi ar navali haterii si si-ar satisface rautatile cu reteta mea :))))))))) Pot sa va spun ca a iesit o nebunie de cozonac. Iar din cantitatile pe care le voi prezenta, au rezultat doi cozonaci, pe unul l-am caramelizat, iar pe celalalt l-am lasat simplu.

Ingrediente Cozonac cu zahar caramelizat

Pentru aluat:

4 galbenusuri de ou

400 ml lapte

150 gr smantana

150 ml ulei

200 gr zahar

2 lingurite esenta de rom

1250 gr faina

50 gr drojdie proaspata

1/2 lingurita sare

Pentru caramel:

5 linguri zahar

Pentru umplutura nr. 1:

3 mere acrisoare

1 lingura zahar

1 lingurita scortisoara

2 piscoturi Savoiardi

Pentru umplutura nr. 2:

5 albusuri de ou

5 linguri zahar

150 gr nuca

2 linguri cacao

1 varf cutit sare

Pentru uns al doilea cozonac:

1 galbenus de ou

1/2 lingurita lapte

Categorii