Cozonac fara framantare

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 15 minute la loc cald si ferit de curent. Adaugam ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, amestecam cu o lingura. Punem praful de sare, untul topit, laptele caldut si amestecam cu mana pana sunt incorporate ingredientele. Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Muca macinata o amestecam cu laptele fierbinte, cacaoa, zaharul si esenta de rom. Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in nuca, cu ajutorul unei palete. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in patru. Luam doua bucati, intindem doua foi dreptunghiulare, potrivit de subtiri, punem pe fiecare umplutura si o intindem Rulam ambele bucati, apoi le impletim. Cozonacul obtinut, il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu celalalt cozonac. Ii lasam sa creasca cam 20 de minute, apoi batem oul spuma si un un pensonas ungem cozonacii. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumnesc frumos. Cam 40-45 de minute dureaza. Cand sunt gata, ii scoatem si ii ungem cu un sirop pregatit din apa, miere si putin ulei. Ii acoperim fierbinti cu un prosop cat mai gros si ii lasam sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se servesc.

Ingrediente Cozonac fara framantare

Pentru aluat:

1 kg faina

3 oua

2 galbenusuri

250 gr zahar

14 gr drojdie uscata

110 gr unt

330 ml lapte

un praf de sare

coaja rasa de la o lamaie

Umplutura:

350 gr nuca macinata

4-5 linguri cacao

150 gr zahar

2 albusuri

5-6 linguri lapte fierbinte

2 lingurite esenta rom

1 ou pentru un

zahar pentru pudrat

Categorii