Cozonac floare

Reteta culinara Cozonac floare din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac floare
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac floare
Ce spuneti de un cozonac reinterpretat sub forma de floare cu care sa va surprindeti invitatii de sarbatori. Este usor de pragatit si nu o sa dati gres cu asa preparat.
ALUAT: faina 350 gr oua 1 buc lapte 150 ml drojdie uscata 10 gr unt 50 gr zahar 50 gr zahar vanilat 16 gr esenta de vanilie 1 lingurita coaja de lamaie 1 lingurita UMPLUTURA: nuci 200 gr zahar 100 gr lapte 50 ml cacao 2 linguri DECOR: lapte 20 ml zahar pudra dupa gust coacaze rosii dupa gust "Retete pentru masa de Crăciun " Stiu ca pare putin ciudat sa pregatesc aluatul de cozonac la masina de paine, dar de ce sa nu imi usurez munca, mai ales acum in prag de sarbatori, cand sunt atatea lucruri de facut. In cuva masinii de paine se pun laptele, untul topit, zaharul vanilat, oul, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si faina. Ultima data se adauga drojdia uscata, se inchide capacul masinii de paine si se selecteaza programul 11 ce are drept scop amestecarea si dospirea. Dupa 1 ora se mai lasa aluatul inca 30 de minute la cald pentru a creste mai bine in volum Pentru umplutura se maruntesc nucile. Se pun nucile maruntite intr-un bol, se adauga laptele, cacaua si zaharul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 4 bucati egale si le intindem in foi subtiri. Umplutura se imparte in 3 parti. Peste prima foaie se adauga prima parte din umplutura, se pune a doua foaie, se adauga a doua parte de crema, se pune a treia foaie, se aseaza ultima parte din crema, iar la final se acopera cu ultima foaie de aluat. In mijloc se aseaza un pahar si se taie in 16. Se rasucesc bucatile taiate si se unesc la capat doua cate doua pana se obtine o floare. Cozonacul floare se lasa 30 de minute la crescut, dupa care se unge cu lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute. Se lasa cozonacul floare sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coacaze rosii. Sper sa va placa cozonacul meu si sa il pregatiti cu mare drag.Ingrediente Cozonac floare
ALUAT:
faina 350 gr
oua 1 buc
lapte 150 ml
drojdie uscata 10 gr
unt 50 gr
zahar 50 gr
zahar vanilat 16 gr
esenta de vanilie 1 lingurita
coaja de lamaie 1 lingurita
UMPLUTURA:
nuci 200 gr
zahar 100 gr
lapte 50 ml
cacao 2 linguri
DECOR:
lapte 20 ml
zahar pudra dupa gust
coacaze rosii dupa gust