Cozonac glazurat

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac glazurat

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam aluatul pana ce devine elastic. Il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Pregatim umplutura Merenda/nuttela trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam crema de branza, merenda/nuttela si coniac pana se omogenizeaza. Adaugam scortisoara. Intindem foaie si adaugam umplutura (eu l-am facut impletit). Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. II lasam sa mai creasca 15 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 45 de minute (dar incercati sa vedeti daca s-a copt). Il lasam sa se raceasca in tava si numai dupa ce este complet racit il acoperi cu ciocolata neagra topita la bain mari. Peste ciocolata neagra facem cateva decoruri cu ciocalata alba. Este foarte bun.

Ingrediente Cozonac glazurat

1/2 kg faina

150 g unt

1 galbenu

4 linguri smatana

20 gr drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut

2 ling. lapte

2 pliculete zahar vanilat

Pentru umplutura

250 gr crema de branza

150 gr merenda /nuttela

2 linguri coniac

1/2 lingurita scortisoara

Pentru glazura

150 gr ciocolata neagra de menaj

50 gr ciocolata alba de menaj

Categorii