Cozonac impletit ,cu nuca

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac impletit ,cu nuca

Preparam maiaua..................intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece. Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min. Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine. Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare. Acest amestec il turnam peste restul de faina cernuta. Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate. Ads not by this site In acest timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao. Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei..................nu cu faina.!!! Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati . Impartim in 8 si umplutura. Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor). Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam. Rezulta 8 rulouri pe care le v-om impleti 2 cate 2. Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min. Facem testul scobitorii . Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

Ingrediente Cozonac impletit ,cu nuca

Pentru aluat

1 kg de faina

200 g zahar

8 galbenusuri

200 g unt

1 praf de sare

60 g drojdie proaspata

330 ml lapte

160 ml lapte batut

50 ml ulei

4 plicuri zahar vanilat

1 fiola esenta de rom

coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura

300 g nuca macinata

4 linguri rase coaja de portocala confiata

4 linguri rase zahar

2 albusuri

2 linguri rase cacao

zahar brun pentru presarat pe cozonaci

2 galbenusuri pentru un

ulei pentru uns formele

faina pentru tapetat formele

Categorii