Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

Reteta culinara Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

 

INGREDIENTE
750 g făină tip 000; 25 g drojdie; 2 ouă; 75 g unt; 3 lg iaurt; 7-8 lg zahăr; circa 250mL lapte cald; coaja de la o portocală; sare. Umplutura 3-4 lg cacao; 4 lg zahăr; 2 fiole esență de rom; 1 albuș; 100 g stafide hidratate; 1/2 cană miez de nucă nemăcinată. Decor 1 gălbenuș; 2 lg lapte; jumătăți de nucă; semințe de susan.

Ingrediente Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă

750 g făină tip 000;

25 g drojdie;

2 ouă;

75 g unt;

3 lg iaurt;

7-8 lg zahăr;

circa 250mL lapte cald;

coaja de la o portocală;

sare.

Umplutura

3-4 lg cacao;

4 lg zahăr;

2 fiole esență de rom;

1 albuș;

100 g stafide hidratate;

1/2 cană miez de nucă nemăcinată.

Decor

1 gălbenuș;

2 lg lapte;

jumătăți de nucă;

semințe de susan.

Categorii