Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă
Reteta culinara Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă
INGREDIENTE
Ingrediente Cozonac rotund cu cacao, stafide și extra nucă
750 g făină tip 000;
25 g drojdie;
2 ouă;
75 g unt;
3 lg iaurt;
7-8 lg zahăr;
circa 250mL lapte cald;
coaja de la o portocală;
sare.
Umplutura
3-4 lg cacao;
4 lg zahăr;
2 fiole esență de rom;
1 albuș;
100 g stafide hidratate;
1/2 cană miez de nucă nemăcinată.
Decor
1 gălbenuș;
2 lg lapte;
jumătăți de nucă;
semințe de susan.