Cozonac rotund cu nutella
Reteta culinara Cozonac rotund cu nutella din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cozonac rotund cu nutella
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cozonac rotund cu nutella
Cozonac gustos si pufos ce dispare repede. :) "aluaturi de casa"
INGREDIENTE
Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Lasam 10 minute. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala. Untul topit il amestecam cu uleiul. Intr-un bol mare punem faina. Facem o gropita in faina si punem maiaua. Adaugam laptele, ouale, sarea. Apoi adaugam zaharul vanilat. Din toate formam un aluat moale, lipicios, usor elastic. Adaugam smantana. Apoi adugam untul cu uleiul si le incorporam bine. Framantam, acoperim bolul cu folie de plastic. Lasam la loc cald minim 1 1/2 h. Ungem cu ulei blatul de lucru. Framantam 20-30 minute. Am adaugat cate putin ulei pe blatul de lucru pentru a nu se lipi. Am impartit in 6 gramajoare. Am intins din fiecare cate o foaie am uns-o cu nutella. Am rulat. Dupa ce am terninat fiecare bucata de umplut, le-am asezat in tava una langa alta cu partea rulata in sus. Am lasat inca 30 de minute sa se mai odihneasca si sa mai creasca. Apoi am uns cu galbenus amestecat cu lapte si zahar. Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra. Am dat la cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 1 h. Dupa 45 de minute am redus temperatura la 170°C. Se poate incerca cu scobitoarea daca e gata. Se lasa sa se mai raceasca. Apoi se taie sau se rupe. :)
Ingrediente Cozonac rotund cu nutella
1000 g faina
300 g zahar
500 ml lapte
2 plicuri drojdie uscata ( 2x 7 g)
4 plicuri zahar vanilat
150 ml ulei + unt topit
2 linguri smantana
5 galbenusuri
1 lingurita coaja de portocala
1 lingurita sare ulei
1 galbenus
3 linguri lapte
1 lingura zahar