Cozonac stea cu nuca si coaja de portocala

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cozonac stea cu nuca si coaja de portocala

A facut aluatul. A desfacut drojdia cu o lingurita de zahar,a adaugat 2 linguri de lapte si 3 linguri de faina. A amestecat si am lasat sa creasca pana se-a dublat volumul.

Intr-un lighenas am cernut faina. Laptele ,zaharul,galbenusurile le-a pus intr-o craticioara si am pus-o pe foc foarte mic, amestecind continuu, pana s-a topit zaharul. A tras-o de pe foc si a lasat-o sa se racoreasca.

In faina cernuta a amestecat untura netopita si apoi maiaua, ce a avut-o la crescut. A amestecat totul si apoi am adaugat amestecul de lapte, esentele si coaja de lamaie. A framintat adaugind, din cand in cand,uleiul. A framintat cam 20 de minute, pana cand aluatul a devenit elastic si facea basici. L-a acoperit si l-a lasat la crescut, pana aproape si-a dublat volumul.

Cat timp aluatul a stat la crescut, am pregatit umplutura. A pus miezul de nuca, zaharul, cacao, esenta de rom si a amestecat cu un picut de lapte, atat cat sa se lege.

Cand aluatul a crescut, a luat o bucatica, a intins-o pe masa cu sucitorul, mai mult in lung, ca sa rezulte un rulou. A intins compozitia de nuca peste si apoi am rulat.

Ingrediente Cozonac stea cu nuca si coaja de portocala

1 kg de faina ,de calitate superioara

4 galbenusuri

300 gr zahar

450 ml lapte

o lingura de untura netopita

3-4 linguri de ulei

esenta de vanilie si rom

35 gr drojdie proaspata

coaja rasa de la o lamaie

pentru umplutura:

miez de nuca macinat

zahar

cacao

esenta de rom

un pic de lapte ,cat sa inmuiem toate ingredientele

Categorii