Cozonac-trandafir cu unt

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac-trandafir cu unt

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao. Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul). Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire. Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide. Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada. Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt. Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste. Pofta Buna!

Ingrediente Cozonac-trandafir cu unt

pentru cozonac:

5 oua

500 g faina

150 ml lapte caldut

25 g drojdie

1varf de lingurita cu sare

200 g zahar

100 ml ulei

1 lingura cacao

pentru crema de unt:

3 linguri pline cu zahar

1 pachet cu unt

Coaja rasa de portocala sau lamaie

stafide

1 galbenus pentru uns.

Categorii