Cozonaci fara framantare

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonaci fara framantare

Cerneți făina, puneți-o într-un bol. Intr-un alt vas punem laptele cald ca apa de vara, drojdia, zaharul, sarea si amestecam, apoi turnam peste faina, adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si amestecam cu o spatula pana obtinem un aluat omogen. Peste aluat se pune o folie de celofan si se da la frigider pentru aproximativ 12 ore. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în patru bucăți egale, faceți patru foi pe masa de lucru.Se unge fiecare foaie cu o lingura de petale de trandafir unse cu zahar si sare de lamaie. Le am de anul trecut, le-am pregatit si le-am pus la frigider, se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita. Se pune amestec uscat de nucă măcinată, cacao, zahăr pudră cu aromă de vanilie, bucăți de rahat, rulează foaia și se împletește în două cu o altă foaie umplută și rulată în același mod. Se ung prajiturile cu galbenus de ou batut cu putin zahar si se presara cu mac, se pun in tavi in ​​care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand sunt rosii se scot si se lasa la racit, abia dupa aceea se taie felii. Distracție plăcută, dragilor!

Ingrediente Cozonaci fara framantare

-1 kg faina de grau

- 200 gr unt

- 6 galbenusuri

-500 ml lapte dulce fiert

-200 gr zahar

-1 cub de drojdie

-coaja de la o lamaie

-1 esenta de vanilie

-1 praf de sare

Ingrediente penru umplutura:

-500 gr nuca macinata

-4 linguri flori de trandafir de dulceata

-2 linguri cacao

-500 gr rahat

-100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie

Pentru uns:

-1 ou

-1 lingurita de zahar

Categorii