Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid

Reteta culinara Crema catalana - unui deliciu usor si rapid din categoria Dulciuri. Cum sa faci Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid

 

Astazi va prezint Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid. Un desert din bucataria spaniola, cremos si fin care iti rasfata papilele gustative. Este un preparat care se face usor, perfect pentru intreaga familie. Pentru Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, oua, zahar, lamaie, scortisoara si amidon.

Ingrediente Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid: 500 ml lapte integral coaja rasa de la o lamaie 1 baton de scortisoara 4 galbenusuri 150 g zahar 40 g amidon de porumb 1 lingurita de extract de vanilie zahar brun pentru caramelizare

Cum se prepara Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid:

Intr-o cratita, incalzeste laptele, coaja de lamaie si batonul de scortisoara la foc mic, pana cand incepe sa fiarba. Apoi, lasa-l sa stea la infuzat timp de 10-15 minute, astfel incat laptele sa se impregneze cu aromele.

Intre timp, intr-un bol, amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si extractul de vanilie, pana cand obtii o compozitie omogena si cremoasa.

Dupa ce laptele s-a infuzat, strecoara-l pentru a elimina coaja de lamaie si batonul de scortisoara.

Toarna laptele treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Pune din nou pe foc si gateste, amestecand constant, pana cand crema se ingroasa suficient si atinge consistenta dorita. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.

Dupa ce crema s-a ingrosat, toarna-o in boluri sau forme individuale si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Acopera fiecare bol cu folie de plastic si pune-le la frigider timp de cel putin 2-3 ore sau pana cand crema se raceste complet si capata consistenta dorita.

Inainte de a servi, presara zahar brun uniform peste suprafata fiecarei creme catalane si caramelizeaza-l cu ajutorul unui arzator de bucatarie pana cand se formeaza o crusta crocanta.

Garniseste cu fructe sau lasa simplu.

Serveste crema catalana imediat, bucurandu-te de contrastul perfect dintre cremozitatea delicata a cremei si crusta crocanta si caramelizata de zahar.

 

Ingrediente Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid

Ingrediente Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid:

500 ml lapte integral

coaja rasa de la o lamaie

1 baton de scortisoara

4 galbenusuri

150 g zahar

40 g amidon de porumb

1 lingurita de extract de vanilie

zahar brun pentru caramelizare

Categorii