Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
Reteta culinara Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
Pentru un tort pe care doream să-l fac de mult timp, am preparat această cremă care mi se pare acum cea mai bună și mai aromată. În plus, crema de ciocolată albă cu mascarpone și unt este ușor și rapid de făcut. De aceea o recomand cu plăcere... Crema aceasta, care are unt și ciocolată în componență, se întărește ușor la frigider, dar dacă este scoasă la căldură, devine maleabilă. Oricum ar fi, moale, sau tare, crema este foarte bună atât pentru torturi, cât și pentru prăjituri, pentru că are un gust delicios și nu curge, ci se menține frumos pe blat.
INGREDIENTE
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se mixează untul, cam 2 minute.
Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3 minute, până la omogenizare.
Când ciocolata s-a mai răcorit, se adaugă în amestecul de unt cu mascarpone și se mixeaxă încă 2-3 minute.
Se adaugă esența/esențele, se mai mixează 2 minute, după care crema poate fi deja folosită, la torturi, sau prăjituri.
Se poate da la frigider pentru scurt timp, dacă doriți ca se întărească puțin, înainte de a o întinde pe blat.
Ingrediente Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
250 grame de ciocolată albă
250 grame de mascarpone
200-250 grame de unt (peste 80% grăsime)
1 linguriță de esență de vanilie
1 linguriță de esență de rom