Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri
O cremă foarte bună pentru torturi și prăjituri, care se face ușor, destul de repede și nu prea prezintă riscuri de eșec este aceea cu mascarpone. Această cremă poate fi făcută cu: frișcă, ouă, nutella, sau cu ciocolată. În general, fac mai des crema de mascarpone cu frișcă, deși prezintă un oarecare dezavantaj: frișca trebuie să fie proaspătă, iar preparatul cu această cremă (tortul sau prăjitura) trebuie ținut la rece și consumat destul de repede, ca să nu se acrească. Sigura problemă este că nu găsim oricând mascarpone în comerț...
INGREDIENTE
Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece.
Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai simte, iar frișca este bine legată.
Atunci se dă frișca la rece, până la prepararea cremei.
Se scoate mascarponele din cutie (cutii) și se mixează ușor. Se adaugă apoi frișca rece, puțin câte puțin, mixându-se întruna, până la încorporarea totală.
Când crema este gata, se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute, după care poate fi folosită la torturi, prăjituri, sau la prepararea unor deserturi rapide cu fructe, sau alte ingrediente pe plac.
Ingrediente Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri
500 grame de mascarpone
Pentru frișcă:
500 ml de smântână naturală
150-200 grame de zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilinat
1 praf de sare