Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si cu amidonul de porumb si cand laptele fierbe se face egalizare de temperatura, se adauga putin lapte la crema de galbenusuri, se amesteca bine dupa care se adauga compozitia la laptele fierbinte si se amesteca incontinuu pana crema se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit - se poate acoperi cu naylon si se pune in frigider. Se bate smantana intr-o frisca moale si se adauga la crema de vanilie rece in miscari usoare ca sa nu sparga volumul care are frisca. Aceasta crema este adevarata crema de cremsnit care se foloseste la prajitura si este foarte gustoasa. Eu o folosesc la cremsnit dar de multe ori o folosesc si la alte prajituri chiar pe o foaie de pandispan, torn crema pe toata suprafata o las sa se intareasca la rece si deasupra adaug o glazura de ciocolata.

Ingrediente Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

6 pahare de lapte

2 pahare de zahar

11/3 pahar de amidon de porumb

1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie

10 galbenuse

4 pahare zahar pudra

250 ml smantana de frisca

Categorii