Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)
Reteta culinara Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.) din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)
Ador prajiturile...mai ales pe cele cremoase. Si cum tehnologia ne ofera fel si fel de inventii si imitatii care mai de care bune sau mai putin bune (aici ma refer la acele creme instant pline cu tot tabelul elementelor din chimie) am decis sa imi aduc aminte, de undeva, din adancul creierasului o crema pe care mama o facea des si cu care ne umplea feluritele prajiturele pe care le facea. Crema este una simpla dar nici nu se compara cu cele din comert...in primul rand ducem traditia retetelor mai departe si, in al doilea rand, esential este ca ne pastram sau sa castigam sanatate. Aceasta crema se prepara pe baie de aburi (bain-Marie) deci avem nevoie de un vas in care punem apa la infierbantat si pe care putem aseza un alt vas (in care vom pregati crema).
Ingrediente Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)
200 ml lapte dulce fiert in prealabil;
1/2 pastaie de vanilie (sau extract de vanilie pura);
2 oua mari;
1 lingura zahar (alb sau brun);
3 linguri amidon pentru prajituri;
1/2 lingura lichior (optional).