Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Reteta culinara Crema de zahar ars cu oua de prepelita din categoria Dulciuri. Cum sa faci Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crema de zahar ars cu oua de prepelita
Crema de zahar ars este, cred eu, cel mai popular desert datorita gustului sau deosebit. Se face repede si foarte usor, din doar trei ingrediente: oua, lapte, zahar.Datorita savorii sale si rapiditatii cu care se prepara, il gasim foarte des in bucatariile noastre. L-am putea numi desert traditional, dar pentru originile sale se lupta Franta (Creme Brulee) Anglia (Burnt Cream) si Spania (Crema Catalana). Dupa cum se vede,este un desert apreciat in orice colt al lumii. Ce are deosebit acest desert este faptul ca in locul oualor de gaina am folosit micutele oua de prepelita, oua pe care le-am primit de la domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite Fundeni pentru a le testa in cadrul proiectului Traditie si gastronomie romaneasca initiat de Gina Bradea. Tot Gina a organizat un frumos concurs al carui premiu vor fi tot ouale de prepelita. Nu trebuie decat sa va inscrieti in concurs si sa indepliniti conditiile puse pentru a castiga premiul.
Ingrediente Crema de zahar ars cu oua de prepelita
32oua de prepelita (8 de gaina),
1l lapte,
250gr zahar + 4 ling,
un baton de vanilie.