Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

 

La torturi și prăjituri eu folosesc adeseori cremele fierte, crema mousseline în special, chiar și atunci când este recomandată crema de patiserie, pentru că mi se pare mai bună, mai fină și mai onctuoasă. Îmi plac cremele cu unt și le evit, în general, pe cele cu gelatină, fără nici un motiv special. Gândindu-mă că aceasta poate fi și alegerea altora, postez această rețetă, simplificată oarecum, spre folosul celor care împărtășesc aceleași idei. Sper să le fie de folos... Iată un tort la care am folosit crema mousseline: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-capsuni-si-crema-mousseline-86705.html În fapt, crema mousseline este o cremă patisieră, de vanilie, cu unt și este foarte ușor de realizat. Crema mousseline este folosită la: prăjituri, tarte, torturi, choux à la crème și chiar la eclere/ecleruri (care de obicei se umplu cu cremă patisieră). Nu am socotit ca timp pentru preparare, perioada în care crema stă la frigider, să se întărească.

Ingrediente Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

500 ml lapte dulce, fiert

4 gălbenușuri

150 grame de zahăr tos

3 linguri rase de amidon alimentar

2 plicuri de vanilie (sau o păstaie de vanilie)

150 grame de unt

Categorii