Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Reteta culinara Cremsnit frantuzesc Mille-feuille din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Mille-feuille (din franceză Mille-Feuille sau Millefeuille, însemnând „o mie de foi”), cunoscut și sub numele de tortă „Napoleon”, este un produs de patiserie, făcut din foi garnisite cu cremă, fiind un desert tipic al bucătăriei franțuzești. În mod tradițional acest tort este compus dintr-un aluat crocant (în franceză Pâte Feuilletée), acoperit cu două straturi de cremă de vanilie (créme pâtissiére), însă există și alte variante care înlocuiesc crema, cum ar fi frișca sau marmelada. De obicei ultimul strat de aluat, este acoperita cu o glazură peste care se poate adăuga și zahăr pudră vanilat. Originea acestui desert nu este cunoscută cu exactitate. Primele informații se găsesc în cartea „Cuisinier françois di François Pierre de La Varenne”, din anul 1651.
Ingrediente Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
3 foi de aluat frantuzesc (ale mele erau de forma rotunda)
1 l de lapte
6 galbenusuri de ou
esenta vanilie
8 linguri amidon
200 g de zahăr pudră
100g unt
1 foaie de gelatină
200 g zahar pudra
3 linguri de apa
2 linguri de cacaco, apa