Crepes - clatite frantuzesti
Instructiuni de preparare Crepes - clatite frantuzesti
Se pune faina intr-un vas si se face o gropita in mijlocul ei, in care se pun ouale, 250 ml lapte si sarea. Se amesteca bine cu telul si apoi se toarna treptat restul laptelui, untul topit si uleiul.
La sfarsit trebuie sa arate asa de lichida.Se lasa sa stea o ora acoperit cu folie alimentara.
Se toarna un polonic de aluat in tigaia incinsa, fara a adauga ulei, si se rumeneste pe ampele parti. Clatitele preparate se pastreaza la cald.
Mancat cu branza (400 g branza, 2 galbenusuri si 2 linguri de zahar) sau cu gem, surioara nutela si frisca, iar sotiorul cu de toate.
Ingrediente Crepes - clatite frantuzesti
250 g faina
- 4 oua
- 600 ml lapte
- 100 g unt topit
- 1 ligurita ulei
- un varf de sare