Crepes suzette (clatite suzette)
Instructiuni de preparare Crepes suzette (clatite suzette)
Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele. Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie.
Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.
Ingrediente Crepes suzette (clatite suzette)
Pentru clatite:
100 g faina
300 ml lapte
1 ou
1 lingura de zahar
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
Pentru sos:
2 portocale (mandarine)
1/2 lamaie
50 g margarina
30 g zahar
rom
4 linguri de lichior de portocale