Crepes suzette (clatite suzette)

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Crepes suzette (clatite suzette)

Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele. Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie.

Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom.

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.

Ingrediente Crepes suzette (clatite suzette)

Pentru clatite:

100 g faina

300 ml lapte

1 ou

1 lingura de zahar

un varf de cutit de sare

esenta de vanilie

Pentru sos:

2 portocale (mandarine)

1/2 lamaie

50 g margarina

30 g zahar

rom

4 linguri de lichior de portocale

Categorii