Croissant (cornuri frantuzesti)
Instructiuni de preparare Croissant (cornuri frantuzesti)
Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam 10 min.
Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.,il lasam sa creasca 40-50 min.
Intindem din nou o foaie de 20x30 cm,impachetam,acoperim cu folie de plastic si lasam la odihnit 30 min.
Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min.
Intindem o foaie de 20 x30 cm,si apoi untul ca in fotografie.Impachetam.
Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min. Inca odata repetam operatiunea de la 5.,lasam 30 de min,acoperit cu folie de plastic.
Intindem apoi o ultima foaie cu latime de 15 cm,lungimea e dupa ochi,o impartim si rulam fiecare parte in forma de corn.Lasam la crescut ptr 50 min sau pana isi dubleaza aproape volumul,le ungem cu ou.Se coc la 200 grade ptr 15 min in cuptorul preincalzit.
Ingrediente Croissant (cornuri frantuzesti)
200 g faina (160 g superioara+40 g inferioara)
20 g ou
20 g zahar
3 g sare
10 g unt
100 ml apa calduta
4 g drojdie
+100 g unt la temperatura camerei.