Croissant cu nuttela si nuca

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Croissant cu nuttela si nuca

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. Ai nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a pregăti aluatul, dar mult mai mult timp de aşteptare. Le poţi servi cu dulceaţă alături de cafea sau ceai, sau poţi pregăti din ele un sandwich delicios. Într-un castron faramam drojdia proaspătă şi o amestecam bine cu zahărul, apoi adaugam laptele cald şi se lasă deoparte. Într-un bol amestecam făina cu sarea, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi după ce le-ai amestecat torni amestecul de lapte cu drojdie, rezultând un aluat pe care îl înveleşti într-o folie alimentara şi îl laşi 30 de minute la frigider. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie pe care apoi o împătureşti şi o întinzi din nou. Repeţi operaţiunea de împăturire şi întindere a aluatului de 4 ori, apoi înveleşti aluatul din nou într-o folie alimentara şi îl laşi la frigider peste noapte. Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40 cm pe 25 cm pe care o tai în triunghiuri pentru a le rula apoi în formă de croissant. Amestecam nuttela cu nuca macinata si stafide si umplem croissantele. Se pun croissantele în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi le laşi 2 - 3 ore la temperatura camerei. Amesteci o lingură de zahăr cu un gălbenuş şi ungi cu o pensulă croissantele înainte de a le băga la cuptor. Le laşi la copt la 230 grade pentru 8 minute şi apoi la 190 grade pentru încă 10 - 15 minute până se rumenesc.

Ingrediente Croissant cu nuttela si nuca

25 gr drojdie proaspătă

3 linguri zahăr (45 grame)

120 ml lapte cald

250 g faină

1/2 linguriţă sare

150 grame de unt

150 gr nuttela

100 gr nuca

1 lingura stafide

1 galbenu

Categorii