Croissant cu sunca si cascaval

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Croissant cu sunca si cascaval

Îl întâlnim în majoritatea patiseriilor, dar este mult mai ușor și gustos de pregătit acasă, va asigur! Aluatul îl vom întinde puțin și îl vom tăia în doua (pe lungime, astfel încât sa avem doua bucăți dreptunghiulare). Dacă avem doua aluaturi (cum sunt unele pachete) facem asta cu ambele. Tăiem triunghiuri cam cât palma (ne vor ieși maxim 15, în funcție de aluat). Adaugam cașcaval ras sau felii de cașcaval topit și șuncă (cam o felie, dar tăiată în 2-3 bucăți pentru a încăpea), puțin piper și rulam de la baza lata a triunghiului pana la vârful acestuia. Așezăm pe tava cu hârtie de copt, ungem cu amestec de ou și smântână sau lapte. Putem adăuga semințe de susan sau chimen, mac. Lăsăm la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade. Este delicios și foarte ușor de făcut! Se poate servi ca gustare sau aperitiv

Ingrediente Croissant cu sunca si cascaval

- 1 pachet de aluat foietaj

- 10 felii sunca presata

- 200 grame cașcaval ras sau felii de cașcaval de sandviș

- un ou pentru un

- piper

- o lingura de smântână sau lapte

- susan/chimen pentru exterior

Categorii