Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

Reteta culinara Csigaleves (Supa cu paste melcisori) din categoria Supe. Specific Ungaria. Cum sa faci Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

 

Copilaria mea a foist marcata de acest fel de supa, speciala, de fapt nu supa in sine ci pastele. Se servea doar la nunti. Bucataresele gospodine, care se ocupau de meniul ptr nunta, se adunau, la claca, cu o saptamana inainte de nunta si preparau acesti melcisori ptr supa. De fapt din aluatul clasic de taitei de casa, formau acesti melcisori cu un aparat special. M-a impresionat dexteritatea lor in manuirea aparatului. Asa ca ma bucur ori de cate ori am ocazia sa achizitionez acest fel de paste marunte.

Ingrediente Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

carne de pui ptr supa 300,

morocovi 2 bucati,

patrunjel radacina 1 bucata,

telina 1/2 de bucata,

pastarnac 1 bucata,

ceapa galbena 2 bucati,

gulie 1/2 bucata,

sare iodata,

piper proaspat macinat,

csiga (melcisori din paste fainoase)

patrunjel proaspat

Categorii