Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată
Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată - Prăjiți pâinea: Încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline în
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată
Astăzi, Andra Mihail cum ne putem juca cu focul, dar și cu gusturile. Descoperă un mod delicios de a reutiliza șnițelele de pui crocante într-un sandwich cu adevărat gustos! Îmbină gustul bun al șnițelului de pui cu aroma dulce și bogată a cepei caramelizate și a unor ingrediente proaspete, precum salata verde sau roșiile, și a unor condimente savuroase, cum sunt maioneza și muștarul. Acest sandwich devine o opțiune rapidă și delicioasă pentru o gustare sau pentru un pachet.
Felii de pâine Șnițele de pui Cașcaval sau mozzarela (50 g) 2 cepe roșii 1 roșie Salată verde Maioneză (2 linguri) Muștar (1-2 linguri) Sare și piper Oțet balsamic (30 ml) Unt (50 g) Ulei de măsline (50 ml)Prăjiți pâinea: Încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie.
Adăugați feliile de pâine și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe ambele părți.
Caramelizați ceapa: Tăiați ceapa în felii subțiri. Topiți untul într-o tigaie la temperatură medie și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, apoi adăugați ceapa, sare, piper și oțetul balsamic. Lăsați-o să se călească la foc mic până devine moale și auriu caramelizat, amestecând din când în când.
Preparați sosul: Amestecați maioneza și muștarul și adăugați sare și piper.
Pregătiți legumele: spălați bine frunzele de salată și ajutați-le după dimensiunile feliilor de pâine. Tăiați roșiile felii.
Asamblați sandwich-ul: Ungeți fiecare felie de pâine cu sosul, așezați peste câte o frunză de salată verde, apoi adăugați șnițelele de pui crocante, feliile de roșii, cașcavalul (pe care îl puteți topi ușor cu o torță dacă vă place să vă jucați cu focul) și ceapa caramelizată.
Acoperiți cu cealaltă felie de pâine și presați ușor pentru a fixa ingredientele.
Tăiați sandwich-ul în jumătate sau în diagonală și serviți-l alături de un sos preferat sau o salată proaspătă.
Acest sandwich cu pui crocant și ceapă caramelizată este o opțiune rapidă și delicioasă pentru o gustare sau o masă hrănitoare! Poftă bună!
Vezi și o Rețetă delicioasă de Sandwich cu salată de oua și somon afumat
Ingrediente Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată
Felii de pâine
Șnițele de pui
Cașcaval sau mozzarela (50 g)
2 cepe roșii
1 roșie
Salată verde
Maioneză (2 linguri)
Muștar (1-2 linguri)
Sare și piper
Oțet balsamic (30 ml)
Unt (50 g)
Ulei de măsline (50 ml)