Cupcake de ciocolata si martipan

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cupcake de ciocolata si martipan

Incalzim cuptorul la 160 de grade. Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si amestecam putin ca sa fie uniform. La mixer batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma mai deschisa, apoi adaugam ciocolata topita si restul ingredientelor. Amestecam pentru a uniformiza si turnam in tavitele de muffins unde am pus si hartie speciala pentru copt briose. Presaram pe deasupra martipanul. Coacem aproximativ 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Cat lasam sa se raceasca, batem smantana cu vanilia si zaharul pana devine o frisca moale dar destul de rezistenta pentru ornat. Punem frisca intr-o punga cu forma de ornat si asezam pe fiecare un mot de frisca si bombonele sau drajeuri.

Ingrediente Cupcake de ciocolata si martipan

Pentru 10-12 briose:

400 gr de cicolata amara

200 gr unt taiat bucatele

4 oua

1 pahar zahar

1/4 lingurita sare

3/4 pahar de faina

1 lingurita de praf de copt

1/2 pahar de lapte

100 gr martipan taiat bucatele mici

Pentru crema:

250 ml smantana de frisca

1 plic zahar vanilat

2 lingurite de zahar

bombonele sau drajeuri mici pentru decor

Categorii