Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

Reteta culinara Delicii de Primavara cu aroma de Toamna din categoria Dulciuri. Cum sa faci Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

 

De data asta m-am jucat cu ciocolata Callebaut si piureul de piersici de gradina, niste piersici foarte aromate si delicioase. Am plusat cu niste alune de padure , niste amarene ca si decor,din punctul meu de vedere o combinatie reusita. Acum astept verdictul din partea degustatorilor. Imi place varianta asta de monoportii pentru ca nu dai gres cu ele, ies usor din formele de silicon si sunt aspectoase.

Am folosit diverse forme de silicon ( este la alegerea fiecaruia in ce forme pune aceste mouss-uri) Blat cu albusuri si alune de padure- tava de la aragaz 4 albusuri un praf de sare 100 g zahar tos 150 g alune de padure prajite si macinate 40 g faina Frisca 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 2 pliculete de zahar vanilat Mousse cu ciocolata alba Callebaut si piure de piersici de gradina 380 g piure de piersici de gradina ( l-am avut facut de asta toamna si pastrat in borcane, un fel de gem cu mai putin zahar) 150 g ciocolata laba Callebaut 3 galbenusuri 15 g gelatina 250 g frica batuta lejer Mousse cu ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 3 galbnusuri 15 g gelatina 2 linguri zahar 120 ml lapte cu 3,5% grasime 200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 250 g frisca batuta lejer Decor amarene confiate cirese confiate floricele colorate din vafa

Blat: Intr-un bol am pus 4 albusuri un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 3 min. La final am incorporat faina si alunele prajite si macinate, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la araz cu hartie de copr , am intins unifor compozita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 10-12 min, fiind un blat subtire se coace foarte repede, deci atentie la cuptor Am scos blatul din cuptor si am decupat cercuri de diverse dimensiuni, in functie de dimensiunea formelor de silicon.

Frisca: Intr-un bol am pus smantana pentru frisca scoasa de la frigider, am adaugat pliculetele de zahar vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai moale.

Mousse cu ciocolata alba si piure de piersici de gradina : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece- cca 100 ml apa. Intr-un castron de inox am pus 3 galbenusuri, piureul de piersici, am amestecat bine, am adaugat si ciocolata alba, am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade , apoi am incorporat frisca batuta.

Mousse de ciocolata neagra: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 3 galbenusuri si laptele, am omogenizat bine apoi am adaugat ciocolata neagra. Am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata , am amestecat bine si am lasat sa scada temperatura la 30 grade, apoi am incorporat frisca batuta.

Pentru ca nu am vrut sa astept dupa fiecare mousse, am preferat sa le torn in acelasi timp. Am umplut formele cu o parte mousse de piersici si apoi parte de mousse de ciocolata neagra, apoi am asezat in fiecare forma cate o bucatica de blat, am apasat un pic sa faca aderenta cu mouss-ul. Am bagat formele la congelator cca 12 ore. Apoi am scos de la congelator formele, am scos prajiturelel din forme si le-am decorat cu amarene, cirese si floricele din vafe.

Ingrediente Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

Am folosit diverse forme de silicon ( este la alegerea fiecaruia in ce forme pune aceste mouss-uri)

Blat cu albusuri si alune de padure- tava de la aragaz

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar tos

150 g alune de padure prajite si macinate

40 g faina

Frisca

500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

2 pliculete de zahar vanilat

Mousse cu ciocolata alba Callebaut si piure de piersici de gradina

380 g piure de piersici de gradina ( l-am avut facut de asta toamna si pastrat in borcane, un fel de gem cu mai putin zahar)

150 g ciocolata laba Callebaut

3 galbenusuri

15 g gelatina

250 g frica batuta lejer

Mousse cu ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

3 galbnusuri

15 g gelatina

2 linguri zahar

120 ml lapte cu 3,5% grasime

200 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

250 g frisca batuta lejer

Decor

amarene confiate

cirese confiate

floricele colorate din vafa

Categorii