Desert aromat de vara

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert aromat de vara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert aromat de vara

 

Am pornit de la ideea de a combina o inghetata de vanilie cu un sorbet. Pana la urma am combinat cu doua tipuri de sorbet.A iesit un desert aromat, dulce acrisor, racoritor. Retete de vara

 

INGREDIENTE
6 bucati piscoturi inghetata de vanilie: 5 galbenusuri un praf de sare 100 gr zahar 500 ml lapte 1 lingurita amidon 200 ml frisca lichida esenta de vanilie sorbet de visine: 300 gr visine 100 gr zahar 250 ml apa 1 albus sorbet de pepene galben: 300 gr miez de pepene galben 250 ml apa 100 gr zahar 1 albus decor: 300 ml nectar de caise 1 lingurita gelatina cirese proaspete pepene, menta sirop: 150 ml apa, 1 lingura zahar zeama de la 1/2 portocala

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de vanilie si lasam sa se raceasca. Batem frisca si o incorporam in crema. Punem inghetata intr-un vas cu capac si o bagam la congelator pana a doua zi. Amestecam ocazional in ea. Pregatim sorbetul de visine. Fierbem 3-4 minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand. Tiurnam amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o furculita pentru a nu se forma gheata. Dupa acelasi principiu facem si sorbetul de pepene galben. Montam desertul intr-o tava de chec. Scoatem inghetata si sorbetul din congelator si le lasam 10 minute la frigider. Pregatim un sirop din apa si zahar. Dam jos, punem zeama de portocale si lasam sa se raceasca. Tapetam fundul tavii cu piscoturi inmuiate in siropul racit, Punem un strat neuniform de inghetata de vanilie. Continuam cu cele doua tipuri de sorbet intr-un singur strat, apoi punem din mou inghetata de vanilie. Dam desertul la congelator. Hidratam gelatina intr-o lingura de apa rece. Incalzim nectarul si punem gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca bine. Scpoatem desertul din congelator. Il asezam pe o tava si turnam nectarul. Dam desertul inapoi la congelator pentru 10 minute. Inainte de servire scoatem desertul si il decoram cu fructe(pepene galben, cirese) si menta

Ingrediente Desert aromat de vara

6 bucati piscoturi

inghetata de vanilie:

5 galbenusuri

un praf de sare

100 gr zahar

500 ml lapte

1 lingurita amidon

200 ml frisca lichida

esenta de vanilie

sorbet de visine:

300 gr visine

100 gr zahar

250 ml apa

1 albus

sorbet de pepene galben:

300 gr miez de pepene galben

250 ml apa

100 gr zahar

1 albus

decor:

300 ml nectar de caise

1 lingurita gelatina

cirese proaspete

pepene, menta

sirop:

150 ml apa,

1 lingura zahar

zeama de la 1/2 portocala

Categorii