Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

 

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși, îmi place mai mult ciocolata, am decis ca aceste batoane să fie de ciocolată cu nucă de cocos și nu invers, de nucă de cocos, învelite în ciocolată... Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care ciocolata a stat să se răcească/întărească.

 

INGREDIENTE
250 grame de lapte praf, cu 26% grăsime 300 grame de zahăr tos 50 grame de cacao 100 grame de unt 100 grame de nucă de cocos 200 ml de apă 1 plic de vanilie 2 lingurițe de esență de rom Pentru decor: 80 grame de ciocolată menaj neagră (sau cu lapte) 2 linguri de smântână (pentru topit ciocolata) 40 grame de ciocolată menaj albă 1 lingură de smântână (pentru topit ciocolata albă)

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe.

Se face un sirop bine legat, care să cadă bob pe farfurioara de probă, din: apă, zahăr și vanilie.

Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat în prealabil, ca să se topească mai repede.

După ce untul s-a topit, se adaugă, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao. Se amestecă repede, până la încorporarea perfectă, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe, iar compoziția de ciocolată să fie fină și netedă.

Se adaugă nuca de cocos, se amestecă rapid, iar la urmă se adaugă esența de rom și se omogenizează compoziția de ciocolată.

Se toarnă ciocolata într-o formă în care s-a pus în prealabil folie alimentară. Dacă s-a întărit puțin, se netezește la suprafață cu lama, unsă cu unt, a unui cuțit.

Se dă ciocolata la rece, ca să se răcească și întărească.

A doua zi, ciocolata se scoate din formă, cu tot cu folia alimentară, se desprinde și se porționează, cu un cuțit cu lama subțire, în batoane de 1 cm grosime.

Se pun batoanele pe un suport și se învelesc în ciocolată neagră (sau cu lapte) topită la bain-marie în prealabil, în 2 linguri de smântână.

Se topește la bain-marie ciocolata albă cu o lingură de smântână și se decorează.

După ce se întărește decorul, batoanele pot fi deja servite.

Ingrediente Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

250 grame de lapte praf, cu 26% grăsime

300 grame de zahăr tos

50 grame de cacao

100 grame de unt

100 grame de nucă de cocos

200 ml de apă

1 plic de vanilie

2 lingurițe de esență de rom

Pentru decor:

80 grame de ciocolată menaj neagră (sau cu lapte)

2 linguri de smântână (pentru topit ciocolata)

40 grame de ciocolată menaj albă

1 lingură de smântână (pentru topit ciocolata albă)

Categorii